×

Εργαστήριο Ableton στο Labattoir σε συνεργασία με το Reworks Agora

Category
Reworks Agora

Το Labattoir Project σε συνεργασία με το Reworks Agora και το THEMA Project, σας προσκαλούν στο εργαστήριο “Μουσική Παραγωγή, Ableton Live & Push με τον AND.ID”.
Ο μουσικός παραγωγός AND.ID, έμπειρος χρήστης του Ableton, θα δείξει στους συμμετέχοντες πώς να φτιάξουν μουσική με τα εργαλεία Ableton Live και Push χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ως όργανο.
Θα εισάγει τους συμμετέχοντες στα βασικά στάδια της παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής, καθώς και θα παρουσιάσει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του λογισμικού:
– Παρουσίαση βασικών χαρακτηριστικων του Live
– Συλλογή ιδέων, ηχογράφηση οργάνων (τρομπέτα) και ήχων (φωνή, φυσικοί ήχοι) και επεξεργασία ήχου στο Live.
– Creative workflow, built up κομματιού χρησιμοποιώντας τα όργανα του Live, midi, drum racks.
– Advance features – Χρήση εφέ και μίξη στο Live
– Live performance με τη χρήση του Ableton Live

Σχετικά με την Ableton:
Η Ableton φτιάχνει προϊόντα για μουσικούς βοηθώντας τους να δημιουργούν, να παράγουν και να ερμηνεύουν. Αυτό περιλαμβάνει το Live, ένα λογισμικό που συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνολογία του στούντιο με την ελευθερία του να δουλεύεις χωρίς χρονοδιάγραμμα.
Το Push, είναι ένα αντικείμενο, όργανο, που επιτρέπει τον μουσικό να παίζει και να συνθέτει με το Live και το Link, μια τεχνολογία που επιτρέπει πολλαπλές συσκευές να παίζουν μαζί, μέσω ασύρματης σύνδεσης.
Η Ableton ιδρύθηκε το 1999 από μουσικούς που είχαν ανάγκη από νέα δημιουργικά εργαλεία. Η πρώτη έκδοση του Live κυκλοφόρησε το 2001. Η εταιρεία διοικείται από την έδρα της στο Βερολίνο ενώ διαθέτει γραφεία στο Λος Άντζελες και στο Τόκιο. Περίπου 300 άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, απασχολούνται σήμερα στην Ableton.
www.ableton.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Έχοντας παρευρεθεί σε αμέτρητες jazz συναυλίες και επιρρεασμένος από την μεγάλη συλλογή δίσκων του πατέρα του, ο μουσικός παραγωγός, ΑND.ID, ξεκίνησε να φτιάχνει τη δική του μουσική κάνοντας το ντεμπούτο του στην Thinner Records το 2003, το οποίο ακολούθησαν μια σειρά 12’’s και ΕPs στην Ware records. Το 2008, έκανε την είσοδό του στη μουσική σκηνή του Βερολίνου με το ντεμπούτο του στη Mobilee Records. Παράλληλα, απέκτησε την φήμη του από τα χαρακτηριστικά του performances που διακρίνονται από αυθορμητισμό και διάδραση με το κοινό τα οποία του εξασφάλησαν μια θέση σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Sónar, το Nuits Sonores, το Synch και το Reworks. Περισσότερα για την δουλειά του μπορείτε να βρείτε εδω:
www.discogs.com/artist/128161-AndId
soundcloud.com/and-id
www.facebook.com/And.idOfficial

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 13/09 18:00-20:00

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Στους συμμετέχοντες θα δωθεί merchandise από την Ableton.

Η προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής έχει λήξει. Ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη ανταπόκριση.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
LABattoir // Reworks Agora // THEMA