×

Η σύγχρονη τζαζ σκηνή στο reworks 2019

Category
Reworks Festival

 

Παρουσιάζοντας, όπως κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο φάσμα της μουσικής του σήμερα,  το reworks φιλοξενεί φέτος την σύγχρονη τζαζ σκηνή της Βρετανίας. 

Τρια ονόματα που διαπρέπουν με τις συνθέσεις, τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό, ενσωματώνοντας παράλληλα νέες τεχνικές που συνδυάζουν το παραδοσιακά με τα πρωτοποριακά στοιχεία, ώστε να προκύψει κάτι πραγματικά ακαταμάχητο.

 

Matthew Halsall (DJ Set)

Ο Μatthew Halsall, ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς που έχει να επιδείξει η βρετανική μουσική σήμερα, ο άνθρωπος πίσω από εξαίρετα και βραβευμένα άλμπουμ αλλά και την Gondwana Orchestra & Gondwana records θα βρίσκεται μαζί μας. O Halsall βρίσκεται πίσω από την αναβίωση της νέας τζαζ σκηνής της Βορείου Αγγλίας. Aνακάλυψε σχήματα όπως οι Mammal Hands, GoGo Penguin κ.α. ενώ με μια τεράστια συλλογή μουσικής, εκτός από εξαιρετικός μουσικός είναι και ένας μοναδικός selector. Οι εκπομπές του στον Worlwide fm είναι χαρακτηριστικές. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση ως DJ στην Ελλάδα.

 

Mammal Hands

Σαγηνευτικοί, αιθέριοι και μεγαλοπρεπείς, οι Mammal Hands αναδεικνύουν μια νέα πτυχή της σύγχρονης τζαζ χωρίς περιορισμούς. Η καθηλωτική μουσική τους βασίζεται σε μια πλούσια πηγή επιρροών από την Sufi trance και την Δυτική αφρικανική μουσική μέχρι τη λαϊκή μουσική, τη σύγχρονη κλασική, την πνευματική τζαζ και την electronica, με σκοπό να παράγουν κάτι αποκλειστικά δικό τους.

 

Sunda Arc

Οι Sunda Arc συνδυάζουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία και τους πειραματισμούς με την εκφραστικότητα και την ενέργεια των ακουστικών οργάνων δημιουργώντας ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα που πηγάζει από την βαθιά αγάπη τους για την χορευτική μουσική χωρίς να χάνουν την έντονη μουσικότητά τους. Βασιζόμενοι σε techno, electronica, neo-classical και post-rock επιρροές, οι Sunda Arc συνθέτουν κι ερμηνεύουν χρησιμοποιώντας τόσο ηλεκτρονικά όσο και ακουστικά όργανα, όπως αναλογικά συνθεσάιζερ, αυτοσχέδια patches, πιάνο, σαξόφωνο και κλαρινέτο – όλα καθοδηγούμενα και προσαρμοσμένα στις δικές τους δημιουργικές στρατηγικές.

 

Ακούστε και ακολουθήστε την σχετική λίστα μας στο spotify με επιλογές από τα τρια μεγάλα ονόματα της περίφημης Gondwana Records: