×

Κάλεσμα για συμμετοχή: The Future of Festival(s)

Category
Μη κατηγοριοποιημένο

 

Το We Are Europe είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε από 8 μεγάλα και ανεξάρτητα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και φόρουμ που παρουσιάζουν καλλιτέχνες, ανθρώπους των επιστημών και της διανόησης, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολίτες, διαμορφώνοντας τον πολιστιμό του αύριο. Σε μόλις πέντε χρόνια, έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και ομιλητές από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν ιδέες και να δικτυωθούν μέσω των εκδηλώσεων.

Σήμερα, τα μέλη του πρότζεκτ παρουσιάζουν μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα media, καλύπτοντας όσο καλύτερα γίνεται τις πολιτιστικές αλλαγές που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης. Προωθώντας μια τόσο μεγάλης κλίμακας συνεργασία, αυτή η online πλατφόρμα θα επιτρέψει την καλύτερη διακίνηση ιδεών σε όλη την ήπειρο και θα φροντίσει να δυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ κοινοτήτων, γενιών και περιοχών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: THE FUTURE OF FESTIVAL(S)

Προετοιμάζοντας το έδαφος για τη νέα πλατφόρμα, ανακοινώνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα με σκοπό την συγκέντρωση άρθρων και συντακτικών ιδεών στην θεματική: THE FUTURE OF FESTIVAL(S)

To 2020 σηματοδότησε τεράστιες αλλαγές στην βιομηχανία των εκδηλώσεων και των φεστιβάλ. Πολλοί οργανισμοί δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους και αφέθηκαν χωρίς στέρεα προοπτική για το προσεχές μέλλον. Κάποιοι από αυτούς τους διοργανωτές, promoters και καλλιτεχνικούς ακτιβιστές έχουν προσπαθήσει να επαναπροσδιορίσουν τις δράσεις τους: άλλαξαν ημερομηνίες, μετέφεραν τις εκδηλώσεις στο διαδίκτυο, ανέπτυξαν νέα και εναλλακτικά φορματ κτλ. Την ίδια στιγμή, δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου, φαίνεται ότι τα φεστιβάλ προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο σχετικά με τον ρόλο τους στην σημερινή κοινωνία, είτε πρόκειται για το αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα, την ποικιλομορφία (diversity) ή την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Το ίδιο το We Are Europe είναι ένα πρότζεκτ που αναπτύχθηκε από φεστιβάλ. Ως εκ τούτου, θέλουμε να ακούμε την φωνή όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της θύελλας και σκέφτοναι νέες μορφές φεστιβάλ – από promoters μέχρι καλλιτέχνες και ερμηνευτές. Επιθυμία μας είναι να καταλάβουμε πώς αυτοί οι πολιτιστικοί φορείς αντιμετώπισαν την κρίση κι επίσης, τον ρόλο τους στην κοινωνία. Ποιές ήταν οι επιπτώσεις στις ομάδες τους και τις δραστηριότητές τους; Κάταφεραν να προσαρμοστούν στις συνθήκες; Πώς αντιμετωπίζουν τα φεστιβάλ την κλιματική αλλαγή; Τι αντίκτυπο είχαν τα κινήματα όπως #MeToo και Black Lives Matter στην βιομηχανία των φεστιβάλ; Κι εν τέλει, τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον των φεστιβάλ;

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτή τη θεματική σειρά, παρακαλούμε στείλτε μας ένα προσχέδιο της υποβολής σας στο hello@weare-europe.eu μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενο περίπου 250 λέξεων κι ένα σύντομο βιογραφικό. Όλες οι μορφές είναι δεκτές: γραπτά άρθρα, βίντεο, podcasts, φωτογραφίες, συνεντεύξεις κτλ.
– Το υλικό θα δημοσιευτεί στα αγγλικά και προαιρετικά στη γλώσσα του συντάκτη.
– Επιλεγμένες συμμετοχές θα αμειφθούν.