×

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Hauschka στο Reworks Agora

Category
Reworks Agora
Reworks Festival

Πρωτοπόρος σε ένα μουσικό όργανο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός που κατάφερε να δώσει νέες διαστάσεις στον ήχο του, νέους τρόπους να ερμηνεύσει με αυτό, φτάνοντας στα άκρα την δημιουργικότητα του.

Ο Haushcka αποκαλεί τον εαυτό του «ηχητικό ερευνητή» κι έχει απόλυτο δίκιο. Ένας πραγματικός καλλιτέχνης που είναι γνωστός για τις συνθέσεις του στο πεδίο του κινηματογράφου, του θεάτρου, και της τέχνης. Η δουλειά του για την ταινία «Lion» απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και του απέφερε την υποψηφιότητα για Όσκαρ μουσικής στην φετινή τελετή.

Η μουσική του είναι ενστικτώδης και τροφοδοτημένη με αγάπη για τον ρυθμό. Ο Volker Bertelmann, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γνωρίζει το πιάνο -κυριολεκτικά- από μέσα προς τα έξω και δεν φοβάται να το προσεγγίσει με μια φρέσκια ευαισθησία, όντας ικανός να δημιουργεί χρησιμοποιώντας μια ασυνήθιστα ευρεία γκάμα επιρροών.

Σχεδόν δυο δεκαετίες αφότου ξεκίνησε την λαμπρή του καριέρα, βρίσκεται σε θέση να συγκρίνεται με κλασσικούς συνθέτες που άφησαν εποχή όπως ο Eric Satie, o John Cage και ο Steve Reich. Ο πάντα απρόβλεπτος Hauschka εξακολουθεί να μας γεμίζει σιγουριά για ένα μόνο πράγμα: ότι το επόμενο καλλιτεχνικό του βήμα θα είναι τόσο απρόσμενο όσο και η μέχρι τώρα πορεία του.

Την υπεροχή δουλειά του θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στα πλαίσια του Reworks Agora στις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “What If”, κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη, με συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από στοιχειωτικές μελωδίες, μυστηριώδεις ήχους και πολύπλοκα μοτίβα. Μέσα από αυτό, ακούστε παρακάτω το “Familiar Things Disappear”:

Η προπώληση των εισιτηρίων για το Reworks Agora έχει ήδη ξεκινήσει και οι τιμές τους είναι οι παρακάτω:

Πρόσβαση σε όλες τις συζητήσεις και προβολές – 10 Ευρώ / 5 Ευρώ μαθητές/σπουδαστές/φοιτητες/κάρτα ανέργων.

Πρόσβαση σε όλες τις συζητήσεις, προβολες αλλά και στην συναυλία του Hauschka – 20ευρώ.