×

Τα πρώτα ονόματα του Reworks Festival 2018

Category
Reworks Festival

Το Reworks Festival 2018, με επικεντρο τον πολιτισμό και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις από όλο τον κόσμο, είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχτεί επισκέπτες και καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν ακόμα μια αξέχαστη γιορτή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε ένα πρόγραμμα που εκτείνεται σε τέσσερις ημέρες θα παρουσιαστούν σε 12 stages οι πιο επιδραστικοί πρωτοπόροι της σύγχρονης μουσικής της εποχής μας.

Με μεγάλη χαρά το Reworks υποδέχεται για πρώτη φορά μετά από μιάμιση δεκαετία στην Θεσσαλονίκη τον άνθρωπο που το όνομα του είναι συνυφασμένο με την εξέλιξη της μινιμαλιστικής ηλεκτρονικής μουσικής, τον Richie Hawtin. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, ο ιδιοκτήτης των MINUS και PLus 8 έχει μια μεγαλειώδη προσφορά σε ένα ευρύ πεδίο από την Detroit μέχρι την Minimal Techno. Το φεστιβάλ παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Daphni. Πρόκειται για το άλτερ έγκο που επινόησε ο γνωστός σε όλους Caribou, προκειμένου να διοχετεύσει πιο ηλεκτρονικούς ήχους, με την πρόσφατη κυκλοφορία ενός καταπληκτικού άλμπουμ από τα καλύτερα του 2017, να επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι είναι ένας από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες της εποχής μας.

To Reworks επίσης καλωσορίζει αγαπημένους καλλιτέχνες που έχουν συνδεθεί μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Επιστροφή για ένα από τα αγαπημένα ονόματα στην Ελλάδα την Nina Kraviz μια αναμφισβήτητα μια ηγετική μορφή στον χώρο τη σύγχρονης techno. Τα γεμάτα ενέργεια σετ της σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή χαρακτήρα της επάνω στη σκηνή την έχουν αναδείξει ως μια από τις δημοφιλέστερες καλλιτέχνιδες της dance μουσικής με αμέτρητους και αφοσιωμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή επίσης για τον Maceo Plex. Στο απόγειο της καριέρας του και με το κοινό της Θεσσαλονίκης να έχει αποδείξει την αγάπη και την αναγνώριση στο πρόσωπο του Αμερικανού καλλιτέχνη όσες φορές έχει βρεθεί στην σκηνή του Reworks.

Το καλύτερο live Act στον κόσμο σύμφωνα με το Resident Advisor, o ΚiΝΚ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση δημιουργού που διαπρέπει όχι μόνο με τις άρτιες παραγωγές του αλλά και με το εντυπωσιακό live performance που όμοιο του δεν έχουμε συναντήσει. Η άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό είναι από μόνο του ένα στοιχείο που τον καθιστά έναν από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους του χώρου.

Η μουσική του Mano Le Tough βρισκόταν ανέκαθεν ένα βήμα μπροστά, ως αποτέλεσμα του πάθους και της απόλυτης αυτοσυγκέντρωσης στη δουλειά. Το 2018 αναμένεται συναρπαστικό για τον Ιρλανδό που έχει καταξιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους.

O Agoria έρχεται φέτος στο Reworks για να συναντηθεί μουσικά με τους απανταχού φίλους του από την Ελλάδα και όχι μόνο.  Εχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την Universal και με μια πλειάδα κυκλοφοριών  της δουλειάς του σε πολλές ακόμη εταιρίες, ο Γάλλος κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και τον υποδεχόμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό!

Η Kompakt γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας και δεν θα μπορούσε να λείπει ο ηγέτης του label Michael Mayer. Παραμένοντας στον πυρήνα της dance μουσικής στη Γερμανία και όχι μόνο,  ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας καταφέρει στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του να εμφανιστεί μπροστά σε εκατομμύρια θεατών

Οι λυρικές μελωδίες των Kiasmos DJ καταφέρνουν να προκαλέσουν μια πληθώρα συναισθημάτων και αυτό αντικατοπτρίζεται στην δισκογραφία και τα σετ τους. Έχοντας προκαλέσει μια έκρηξη αποδοχής από το κοινό και τα διεθνή μέσα δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονικη.

Παράλληλα το φεστιβάλ πιστό στην παρουσίαση Ελλήνων δημιουργών θα παρουσιάσει τους Ison,  Sworr., Territroy, ArKI, Tendts και Future of Matter.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά ακόμη ονόματα!