×

Reworks Festival & Reworks Agora ταξιδεύουν στο Βελιγράδι και το Resonate Festival

Category
Reworks Agora
Reworks Festival
We Are Europe

Το ταξίδι του We Are Europe συνεχίζεται, φέρνοντας κοντά 8 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Επόμενη στάση το Βελιγράδι, εκεί όπου διεξάγεται το Resonate Festival από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Το Reworks Festival και το Reworks Agora έχουν αναλάβει την επιμέλεια μέρους του προγράμματος workshops, διαλέξεις και φυσικά μουσική.

Συγκεκριμένα, το Reworks Agora παρουσιάζει:

  • Workshop με υπεύθυνο τον Ali Demirel, γνωστό για την καταπληκτική δουλειά του στο πρότζεκτ του Plastikman.
  • Ομιλία του καλλιτέχνη Mario Klingemann, resident της Google Arts & Culture, με έντονη ενασχόληση και ειδίκευση στην χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τέχνη.
  • Ομιλία του κινηματογραφιστή David O’ Reilly, γνωστό για την εξαίρετη δουλειά του στον χώρο του 3D Animation. Ο νικητής του σημαντικού βραβείου Prix Ars Electronica κυκλοφόρησε το 2017 το μαγευτικό παιχνίδι “Everything” για το Playstation 4, ενώ έχει γυρίσει animated video για λογαριασμό των U2 και το κομμάτι “I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight”.

Όσον αφορά το μουσικό πρόγραμμα, το Reworks Festival παρουσιάζει τους Tim Sweeney, Hior Chronik, Ψαραντώνη και Mohammad (MMMD).

Ο Tim Sweeney είναι, από το 1999, ο οικοδεσπότης ενός από τα καλύτερα ραδιοφωνικά dance show στον πλανήτη, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από την εκπομπή έχουν περάσει διάσημα ονόμα όπως Prosumer και Seth Troxler. Παράλληλα είναι ιδοκτήτης της Beats In Space Records, ενώ ταξιδεύει συνεχώς πραγματοποιώντας dj sets σε όλο τον κόσμο.

Γεννημένος στην Αθήνα και με βάση το Βερολίνο, ο Hior Chronik ξεκίνησε την επαφή του με τη μουσική ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον Jazz Fm και αρθρογράφος σε διάφορα μουσικά περιοδικά, ενώ την τελευταία δεκαετία δημιουργεί την δική του μουσική στον χώρο της minimal ambient. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από κινηματογραφικές, μελαγχολικές μελωδίες με έντονη εκφραστικότητα. Οι συνθέσεις του έχουν “ντύσει” κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικές ερμηνείες. Μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ και δυο ακόμη με τη συμμετοχή του Arovane.

Νέος μαζί και πανάρχαιος, ο Ψαραντώνης έχει τη δυναμική του ραψωδού και με την τεράστια δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.  Ένας καλλιτέχνης που έμελλε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμπλουτίζοντας την κρητική, τη μεσογειακή και την παγκόσμια μουσική με ήχους ανεπανάληπτους, με μουσικές και ερμηνείες απαρομοίαστες και μοναδικές.

Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης, μα και από τη φύση του απείθαρχος και ανήσυχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Οι Mohammad (MMMD) έχουν σφυρηλατήσει τον βαθύ, μονολιθικό τους ήχο, παντρεύοντας χαμηλές συχνότητες, σκοτεινά μοτίβα και φολκ αποχρώσεις μέσω αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων και software. Το ηχητικό τους οπλοστάσιο ξετυλίγεται ομαλά στις live εμφανίσεις τους που αποτελούν μια τελετουργική εμπειρία με ήχους που προκαλούν μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων.

 

Από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, η καρδιά του Reworks Festival και Reworks Agora χτυπάει δυνατά στο Βελιγράδι και το Resonate Festival!

We Are Europe