Βασίλης Χαραλαμπίδης

Vassilis Charalampidis

O Βασίλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για πολλά χρόνια σε διαφημιστικές εταιρίες και τις υπηρεσίες επικοινωνίας. Έχει δώσει μθήματα διαλέξεων για τη σύγχρονη τέχνη και το σχεδιασμό σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα (ΑΚΤΟ, Βακαλό, ΑΣΚΤ), ενώ ο ίδιος έχει βραβευτεί πολυάριθμα βραβεία ως γραφίστας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 1998, κυκλοφορεί τις δικές του μουσικές παραγωγές και έχει γίνει γνωστός ως συνθέτης με το όνομα Αριθμός 6. Το 1999, ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία για να απελευθερώσει τη δική του μουσική και τη μουσική των νέων Ελλήνων παραγωγών του, μια για την οποία το διεθνές μουσικό περιοδικό Record Collector την αναγνώρισε ως “single της χρονιάς» και παρουσιάστηκε στη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή του John Peel στο Ηνωμένο Βασίλειο για το BBC Radio 1.

Από το 1999 και μετά, ασχολείται με την παραγωγή παραστάσεων και συναυλιών για λογαριασμό Ελλήνων αλλά και καλλιτεχνών απ όλο τον κοσμο. Μετά από αυτό, σκηνοθετεί την πρώτη του παράσταση που παρουσιάστηκε στο στούντιό του στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα, και μια σειρά από θέματα με αναγνώσεις και live εμφανίσεις.

Το 2001 ξεκινάει το πρόγραμμα BIOS, ως το πρώτο διεθνές φεστιβάλ νέων μέσων στην Ελλάδα και παίρνει εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Το βρετανικό WIRE περιοδικό αναφέρεται στο φεστιβάλ ως ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Το 2003, συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχεδιάζει όλα τα γραφικά της τελετής Έναρξης.

Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής του BIOS, ένα πολιτιστικό κέντρο για την τέχνη και τα νέα μέσα, καθώς και του Romantso, η πρώτη ελληνική Δημιουργική Βιομηχανική Θερμοκοιτίδα. Από το 2002, έχει την επιμέλεια πολλών εκδηλώσεων και παραστάσεων που αφορούν την αστική κουλτούρα, τα νέα μέσα και τις διάφορες εκφράσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις που εξερευνούν τα όρια μεταξύ ζωντανής εκτέλεσης και την εγκατάσταση.