×

Reworks Festival και Reworks Agora στον νέο κύκλο της οικογένειας του We Are Europe

Category
Reworks Agora
Reworks Festival
We Are Europe

 

#WeAreEurope

Facebook I Twitter I Instagram

2019-2021: We are Europe, act 2

To We Are Europe ξεκινά έναν νέο τριετή κύκλο (2019-2021) υπό την αιγίδα του προγράμματος Creative Europe. Έχοντας παρουσιάσει 24 γεγονότα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών, καλώντας 255 καλλιτέχνες και 245 ομιλητές να εμφανιστούν μπροστά σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε 8 χώρες, το We Are Europe είναι έτοιμο να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Οι 8 καλλιτεχνικές ομάδες που απαρτίζουν το We Are Europe συναντήθηκαναν ξανά, αυτή τη φορά για να επιλέξουν μια λίστα 64 προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη. Η επιλογή αυτών των πολιτιστικών μορφών θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων του έργου το 2019, στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Είμαστε 8 Ευρωπαίοι συνεργάτες
Το We Are Europe είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο έργο συνεργασίας που στοχεύει στην ομαδοποίηση και ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ 8 ευρωπαϊκών πολιτιστικών δομών από όλη την ήπειρο, καθένα από τα οποία διοργανώνει ένα σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ και ένα φόρουμ που ασχολείται με ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη και το μέλλον του πολιτισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της δημιουργικότητας. Αυτά τα 8 δίδυμα φεστιβάλ-φόρουμ – οχήματα για έργα και ιδέες, σημαντικοί συντελεστές στους τομείς της ηλεκτρονικής, ανεξάρτητης, ψηφιακής και σύγχρονης κουλτούρας – αποτελούν βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής. Συμμερίζονται τις κοινές αξίες της πολιτιστικής και κοινωνικής ανοιχτότητας, της καλλιτεχνικής αδιαλλαξίας, μια σταθερή αφοσίωση στη νεολαία, την καινοτομία και την εμφάνιση νέων ταλέντων και την κινητικότητα των ακροατηρίων, των ιδεών και των καλλιτεχνών. Δουλεύουν μαζί εδώ και 3 χρόνια, συνεργάζονται για τη διοργάνωση φεστιβάλ και φόρουμ, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια νέα κοινότητα πολιτιστικών φορέων στην Ευρώπη: ανοιχτή και προοδευτική, με κίνητρο την επιθυμία να εμπλουτίσουν το κοινό μας ταξίδι με νέο νόημα και να υπερασπιστεί μια θετική εικόνα της Ευρώπης.
Για αυτόν τον νέο τριετή κύκλο, το We Are Europe χαιρετίζει έναν νέο συνεργάτη: το Unsound και Unsound Discourse, από την πολωνική πόλη της Κρακοβίας.
Οι 8 συνεργάτες που θα γράψουν το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του We Are Europe είναι οι παρακάτω:
– το c/o pop Festival και c/o pop Convention στην Κολωνία, Γερμανία
— το Unsound Festival και unsound Discourse στην Κρακοβία, Πολωνία
— το Elevate Festival και Discourse & Activism στο Γκρατς, Αυστρία
— το Insomnia Festival και Insomnia Insights στο Τρόμσο, Νορβηγία
— το Nuits Sonores και European lab στη Λυών, Γαλλία
— το Reworks Festival και Reworks Agora στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
— το Sonar Festival και Sonar+D στη Βαρκελώνη, Ισπανία
— το TodaysArt Festival και TodaysArt Context στην Χάγη, Ολλανδία
Τα 64 πρόσωπα για το 2019
Η επιλογή αυτή πραγματοποιήθηκε συλλογικά από τους ανθρώπους που προγραμματίζουν κι επιμελούνται το πρόγραμμα αυτών των 8 μεγάλων ευρωπαϊκών εκδηλώσεων, προκειμένου να αποδώσει ό,τι καλύτερο από την ευρωπαϊκή πολιτιστική σκηνή. Είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σχεδιαστές, ερευνητές … Εμπευστείτε όπως κι εμείς από αυτή την επόμενη γενιά!
We Are Europe 2019
Elevate music, arts και political discourse: 27 Φεβρουαρίου—3 Μαρτίου 2019
c/o pop Festival και c/o pop Convention: 1—5 Μαΐου 2019
Nuits Sonores και European Lab Camp: 28 Μαΐου—2 Ιουνίου 2019
Sónar και Sónar+D: 18—20 Ιουλίου 2019
Reworks Festival 19—22 Σεπτεμβρίου 2019 και Reworks Agora: 15 Σεπτεμβρίου 2019
TodaysArt και TodaysArt Context: 20—22 Σεπτεμβρίου 2019
Unsound και Unsound Discourse: 6—13 Οκτωβρίου 2019
Insomnia και Insomnia Insights: 24—26 Οκτωβρίου 2019
“The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement
of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot
be held responsible
for any use which may be made of the information contained therein.”

We Are Europe, act 2

To We are Europe ξεκινάει το νέο τριετές ταξίδι του προσκαλώντας 64 πολιτιστικούς δημιουργούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, σχεδιαστές, ερευνητές. Ανακαλύψτε περισσότερα για το πρόγραμμα συνεργασίας 8 κορυφαίων ευρωπαϊκών φεστιβάλ και φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν το Reworks και το Reworks Agora, στο www.weare-europe.eu—We Are Europe embarks on it's next 3 year journey, inviting 64 cultural creators and agitators along for the ride. Discover more about the collaborative program of 8 leading festival-forums at www.weare-europe.eu#WeAreEurope

Geplaatst door Reworks Festival op Dinsdag 26 maart 2019