×

Θάλεια Ρίζου

Youthnest Organization

Η Θάλεια Ρίζου πιστεύει ότι για να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ιδέα με βιώσιμο όραμα, μια μεθοδολογία υλοποίησής της προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και μια συστημική, ανθρωποκεντρική και συμμετοχική προσέγγιση.

Η επαγγελματική της εμπειρία και σπουδές καλύπτουν τις προαναφερθέντες πτυχές, μιας που έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 13 χρόνια σε πληθώρα αστικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών projects στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό.

Tα τελευταία 5 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό Youthnest, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. Συνεργάζεται με την Ashoka σαν facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange που συνδέει κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την στρατηγική προσέγγιση μη Κοινωφελών Ιδρυμάτων, φορείς του εξωτερικού σαν (digital και physical) facilitator, αλλά και ως σύμβουλος συστημικής ανάπτυξης (systemic impact) σε οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς.

Την εμπνέουν (πολύ) όσοι/ες αγωνίζονται για έναν καλύτερο τόπο με ήθος και γι’αυτό άλλωστε το προσωπικό της όραμα είναι να συμβάλλει σε μια πιο συμμετοχική, καινοτόμα πόλη, που δίνει χώρο στις φρέσκιες ιδέες, τον πειραματισμό και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Αν δεν την βρείτε στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σε κάποια κορυφή του Ολύμπου.