×

Νικόλας Δρίζης – MinimalicQuantum

Ο Νικόλας Δρίζης είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αφιερωθεί στην δημιουργία VFX, animation, VR και projection mapping. Έχει συμμετοχή σε μεγάλα projects στον μαγικό κόσμο της εικόνας σε διαφορετικές μορφές. Το 2009 δημιουργώντας την MinimalicQuantum visual label, ξεκίνησε να δίνει μια διαφορετική αισθητική στα projections με τον ξεχωριστό μοναδικό του στυλ, καθώς επίσης και στην δημιουργία διάφορων Installations.

Από το 2010 ξεκίνησε την συνεργασία του με το REWORKS festival και μέσα από την ομάδα, και την εφευρετικότητα του πάνω στα Visuals και το stage design, κατάφερε να αναπτύξει το projection mapping σε διάφορα φεστιβαλ.
Το 2015 η ομάδα MinimalicQuantum μεγάλωσε καθώς μπήκαν στην ομάδα 2 ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Γιώργος Τσιβούλας και ο Τιμόθεος Παπαδόπουλος, 2 εξαιρετικούς projection mapping artists και sound designers
Μαζί καταφέρανε να απογειώσουν με την συμμετοχή τους διάφορα events & festivals.

Φέτος καταφέρανε να ξεκινήσουν το καινούργιο τους project, το COSMOLIGHTS, ένας καινούργιος καλλιτεχνικός θεσμός του φεστιβάλ COSMOPOLIS. Το 1ο διεθνές φεστιβαλ projection mapping στην Ελλάδα, με συμμετοχές καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, και ήδη ετοιμάζονται για το επόμενο φεστιβάλ. Καθώς επίσης και η καινούργια τους συνεργασία, σε ένα καινούργιο non profit project της πόλης της Θεσσαλονίκης, FREE & UNION.

Με τα visuals, τα οποία έχουν την δικιά τους ταυτότητα, καθώς κάθε show τους είναι 1 Live visuals set με interactive visuals & effects και όχι ένα συνηθισμένο mix set με visuals.
Ο Νικόλας και η MinimalicQuantum visual label προσπαθούν να αφομοιώσουν την ένταση, το κλίμα και την μουσική του κάθε dancefloor και να το αποτυπώσουν στο οπτικό κομμάτι.

Η λίστα των καλλιτεχνών που έχουν συνεργαστεί , είναι μεγάλη από καταξιωμένους DJs / Bands σε παγκόσμια κλίμακα.
Στόχος τους είναι να δίνουν στο κοινό καινούργια οπτικά ερεθίσματα και συναισθήματα στο κοινό.

Στο reworks connekt θα “ντύσει” οπτικά τα σετ των Christian Löffler, Hior