To Red Bull Music Academy στο Reworks!

10639599_691646780930026_6543790263389721827_n

Το Reworks και το Red Bull Music Academy μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσίαση της Ακαδημίας στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη με μια σκηνή αφιερωμένη στους αποφοίτους και τα μέλη της Ακαδημίας μέσω ενός μοναδικού line-up. Οι Roman FlugelCuloe de Song ,Larry GusMr.Statik και Giganta θα βρεθούν στην σκηνή του Reworks Club στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Το Red Bull Music Academy είναι μια ακαδημία που διοργανώνει workshops μουσικής και φεστιβάλ ταξιδεύοντας τον κόσμο: μια πλατφόρμα για εκείνους που κάνουν τη διαφορά στο σημερινό μουσικό στερέωμα. Δύο ομάδες από 30 επιλεγμένους συμμετέχοντες –παραγωγούς, τραγουδιστές, DJs, συνθέτες και κάθε λογής πρωτοπόρους της μουσικής βιομηχανίας- δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο για δύο εβδομάδες σε μια νέα πόλη, όπου πραγματοποιούνται ηχογραφήσεις, διαλέξεις από μουσικούς θρύλους, συνεργασίες και shows στα καλύτερα κλαμπ και μουσικές σκηνές της πόλης. Η Ακαδημία ξεκίνησε το 1998, και έχει διασχίσει τον κόσμο: από το Βερολίνο στο  Κέηπ Τάουν, το Σάο Πάολο, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Τορόντο, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και σε πολλές ακόμη πόλεις. Το 2015, το Red Bull Music Academy θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Επιπλέον, πέραν του ετήσιου βασικού event, η Ακαδημία φιλοξενεί και επιμελείται μοναδικά events σε περισσότερες από 60 χώρες κάθε χρόνο: ξεχωριστές βραδιές σε κλαμπ, συναυλίες, pop-up ραδιοφωνικές εκπομπές, τοπικά workshops και ειδικά Red Bull Music Academy stages σε κορυφαία φεστιβάλ παγκόσμιου βεληνεκούς όπως το Sónar, το Mutek, το Movement, το Unsound, το Montreux Jazz και το επερχόμενο Reworks στη Θεσσαλονίκη.

Το Reworks περήφανα παρουσιάζει τον Roman Flugel, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στη γερμανική ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Ενεργός από τις αρχές του ’90, είναι ένας χαμαιλέοντας που κινείται με άνεση ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, από την ambient στη house και από την techno στο electro. Συνιδρυτής των labels Ongaku, Klang και Playhouse, o Roman Flugel παράγει κομμάτια με πολλά και διαφορετικά ονόματα και projects. Με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Jorn Elling Wuttke έχουν δημιουργήσει projects όπως οι Sensorama, Alter Ego και Acid Jesus. Επίσης, έχει κάνει παραγωγές για τον Sven Vath στα album “Contact”, “Fire” και “Fire Works”. Το 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο του album ”Happiness is Happening” στην Dial Records, ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Roman Flugel θα είναι μέρος του φετινού Reworks και θα μοιραστεί μαζί μας τη μουσική γνώση του, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Culolethu Zulu, γνωστός ως Culoe De Song, γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Έχοντας μεγάλα αποθέματα ταλέντου τόσο ως DJ όσο και ως παραγωγός, σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Νοτιοαφρικάνικης house σκηνής. Αναλαμβάνοντας παραγωγές για πολλά ονόματα αλλά και διαφορετικά projects, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση, ενώ το 2008 επιλέχτηκε για το Red Bull Music Academy στη Βαρκελώνη. Το 2009 υπογράφει με το label Innervisions και κυκλοφορεί tracks όπως ”The Bright Forest” και ”African Subway”. Φέτος κυκλοφόρησε τις τεράστιες επιτυχίες ”Y.O.U.D.” και ”No Contest” που αναμφισβήτητα συγκαταλέγονται στα καλύτερα tracks της χρονιάς. Παίζει στα καλύτερα clubs και festivals παγκοσμίως παρουσιάζοντας το μοναδικό του στυλ της αφρικανικής deep house. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό line up του Reworks.

Ο Larry Gus αποτελεί ένα από τα δυνατά μουσικά εξαγώγιμα ονόματα της Ελλάδας σήμερα. Λίγο οι δυναμικές του εμφανίσεις λίγο οι κυκλοφορίες του στο Νέο-Υορκέζικο label του James Murphy -την DFA- τον έχουν βοηθήσει να χτίσει ένα αξιοπρόσεκτο βιογραφικό.  Με εμφανίσεις από το Sonar και το Nuits Sonores μέχρι και το Lowlands, έχει περιοδεύσει με τους Cut Copy στις ΗΠΑ και είναι απόφοιτος του Red Bull Music Academy (Τόκιο 2014). Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στο Reworks.

Ο Mr. Statik και η Giganta από την Αθήνα, παλαιοί συμμετέχοντες της Ακαδημίας, θα δώσουν την απαραίτητη επισπρόσθετη ελληνική νότα στην παρουσίαση του RBMA στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Red Bull Music Academy και για να παρακολουθήσετε χιλιάδες βίντεο διαλέξεων και να ακούσετε μίξεις, και αποκλειστικά κομμάτια, επισκεφθείτε www.redbullmusicacademy.com ή ακολουθήστε @RBMA. Για υψηλής ανάλυσης υλικό και βίντεο των εκδηλώσεων του Red Bull Music Academy, για δημοσιογραφική χρήση, επισκεφθείτε το RBMA Newsroom στο www.redbullcontentpool.com/musicacademy.