×

Κάλεσμα για συμμετοχή: Οι ζωές των καλλιτεχνών και οι προοπτικές

Category
We Are Europe

 

Τα τελευταία χρόνια η πίεση προς τους καλλιτέχνες έχει ενταθεί από όλες τις πλευρές, ειδικά όταν πρόκειται για τα μέσα συντήρησης τους: η απουσία δυνατότητα να εμφανίζονται ζωντανά σε συναυλίες και χώρους, να συναντήσουν το κοινό, η αδιαφάνεια των συστημάτων αμοιβής στις μεγάλες πλατφόρμες streaming, η αυξανόμενη ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων και της προβολής, η επισφαλής κατάσταση τους σε πολλές χώρες.

Αντιμέτωπο με αυτή την κατάσταση, το We are Europe επιθυμεί να παρουσιάσει και να εξερευνήσει λύσεις για τους καλλιτέχνες και τον πολιτιστικό τομέα. Πάνω απ όλα θέλουμε να ρίξουμε φως σε νέες προοπτικές, προωθώντας υπάρχουσες ιδέες ή ακόμα και διαμορφώνοντας καινούριες.

Πώς μπορεί να δημιουργηθεί εναλλακτικό εισόδημα από συναυλίες και περιοδείες; Ποιό (νομικό) πλαίσιο θα μπορούσε να οριστεί στην Ευρώπη ώστε να προστατεύονται οι καλλιτέχνες; Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις πλατφόρμες streaming τα επόμενα χρόνια; Είναι τα NFTs μια επιθυμητή και βιώσιμη λύση; Τι είδους βιώσιμες και ευρωπαϊκές πολιτικές απαντήσεις υπάρχουν θα μπορούσαν να δοθούν στην παύση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων;

Αναζητάμε μαρτυρίες, συνεντεύξεις, πορτρέτα, έρευνες, πρωτοβουλίες ή απόψεις που δίνουν απαντήσεις και τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τις λύσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε σε αυτή τη σειρά, περιμένουμε τα κείμενα σας στο hello@weare-europe.eu μέχρις τις 7 Ιουνίου 2021.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

– Μπορείτε να στείλετε ένα κείμενο περίπου 250 λέξεων στα αγγλικά κι ένα σύντομο βιογραφικό.
– Όλα τα format είναι ευπρόσδεκτα: μικρές ιστορίες, αφιερώματα, podcasts, βίντεο, φωτογραφίες, συνεντεύξεις κτλ
– Τα κείμενα θα δημοσιευτούν στα αγγλικά και προεραιτικά στη γλώσσα του συντάκτη.
– Επιλεγμένες συμμετοχές θα αμειφθούν.