×

Το We are Europe εγκαινιάζει το νέο website και πλατφόρμα media

Category
Reworks Agora
Reworks Festival
We Are Europe
Μη κατηγοριοποιημένο

Η συνεργασία των φεστιβάλ πίσω από το We are Europe εισέρχεται στη νέα φάση του πρότζεκτ, με την εκκίνηση του νέου website και πλατφόρμας media. Στόχος είναι η παρουσίαση – καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς – των πολιτιστικών μεταμορφώσεων που διαμορφώνουν την Ευρώπη του αύριο, ιστορίες από όλη την ήπειρο, όπως τις αφηγήθηκαν οι άνθρωποι που οδηγούν αυτές τις εξελίξεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην τεχνολογική πρόοδο αλλά και στο ξέσπασμα της πανδημίας, όπως και στον δυναμικό αντίκτυπο κοινωνικών κινημάτων όπως το #MeToo και Black Lives Matter.

Ως πολιτιστικοί φορείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις αλλαγές. Είναι καθήκον μας να αποτυπωθούν όλα αυτά στις δράσεις, πρακτικές, εκδηλώσεις και, πιο σημαντικό, να ενισχύσουμε αυτές τις φωνές που αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Όσο οι δημοκρατίες μας δοκιμάζονται ολοένα και περισσότερο, είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε προσβάσιμους χώρους για τους πολίτες ώστε να συνδεθούν, να δουλέψουν μαζί και συλλογικά τα επανεφεύρουν το Ευρωπαϊκό πρότζεκτ.

Το We are Europe δημιουργήθηκε από την θέληση να διατυπωθεί και να εξελιχθεί ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, τροφοδοτούμενο από ακτιβιστές, ανθρώπους που φέρνουν την αλλαγή, καλλιτέχνες και πολίτες. Σε περισσότερο από πέντε χρόνια, οι εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει σε όλη την ήπειρο και όχι μόνο, έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και συνολικά να σκεφτούν ξανά το παρόν και το μέλλον μας. Παρόλο που αυτό το πλαίσιο είναι γεμάτο προκλήσεις, μια Ευρωπαϊκή ψηφιακή πλατφόρμα media όπως η δική μας, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο διαδικτυακό χώρο στον οποίο θα αναδεικνύονται αυτές οι δραστηριότητες όλο τον χρόνο.

 


Τι να περιμένουμε από το νέο αυτό πρότζεκτ;

 

Πολλαπλές μορφές αφήγησης. Απολαμβάνουμε την ανάγνωση, όμως μας αρέσει επίσης να παρακολουθούμε βίντεο και να ακούμε podcasts. Θέλουμε να πειραματιστούμε με την multimedia αφήγηση, διασφαλίζοντας ότι η κάθε ιστορία θα ειπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευκαιρίες για αλληλεπίδραση μια ευρύτερη κοινότητα. Οι κοινωνίες έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες μας. Βρίσκοντας τρόπο να κινήσουμε το ενδιαφέρον και να συνδεθούμε μαζί τους, τόσο φυσικά όσο και online, παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες μας.

Μια ποικιλία θεμάτων, από την club κουλτούρα μέχρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία. Το περιεχόμενό μας έχει δομηθεί γύρω από επτά συλλογές, βασιζόμενες σε θέματα που πιστεύουμε ότι αποτελούν το κλειδί για την αλλαγή των κοινωνιών μας: Beyond the City, Arts, Agora Europe, Nightivism, Cyber Space, Planet: Reconnect and Culture: Reset!.

 


 

Διαβάστε και παρακολουθήστε τις πρώτες μας ιστορίες

 

🎥TEASER: The Movement behind the Club — μια αποκλειστική συζήτηση ανάμεσα στον Zviad Gelbakhiani, ιδρυτή του Club Bassiani στην Τιφλίδα και τον Γάλλο DJ και παραγωγό Laurent Garnier. Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

🎥 The Dancefloor as a Political Ring — σε μια εποχή άδειων dancfloors και κλειστών clubs ποιά θα ήταν αυτή η πολιτική που θα επανέφερε τη νύχτα στον ρόλο του δημοκρατικού αναβρασμού;

🎶📝Club to Cloud #1 — Opium (Vilnus) — το πρώτο επεισόδιο της σειράς για τα clubs στην Ευρώπη. Αυτή την εβδομάδα συναντάμε τον Vidmantas Čepkauskas, καλλιτεχνικό διευθυντή του εμβληματικού club Opium.

…και περισσότερα στο weare-europe.eu

 


 

Πάντα ψάχνουμε για ιστορίες που ίσως ξέφυγαν από το ραντάρ μας. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με συντάκτες, δημιουργούς και συνεργάτες από όλη την ήπειρο και όχι μόνο.

 

👉 Επισκεφτείτε το website του We are Europe για να βρείτε θεματικές για τις οποίες ενδιαφερόμαστε αυτή τη στιγμή.

👉 Στείλτε τις προτάσεις σας στο hello@weare-europe.eu

 


 

To We are Europe είναι ένα συνεργατικό πρότζεκτ του Creative Europe τροφοδοτούμενο από 8 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και τα conferences τους: c/o pop Festival & Convention, Elevate, Insomnia, Nuits sonores & European Lab, Reworks Festival & Reworks Agora, Sónar & Sónar+D, TodaysArt and Unsound.