Thessaloniki Greece, September 20-23, 2018
×

Practical Info

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Λεωφορείο από / προς το αεροδρόμιο

Νο 78

No 78N (νυχτερινό λεωφορείο)

Περισσότερες πληροφορίες στο oasth.gr

Πώς θα φτάσετε στους χώρους
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: 25 Μαρτίου και Παραλία

Με λεωφορείο: oasth.gr

Λεωφορειακές γραμμές no: 5, 6, 8, 33, 78

Στάση λεωφορείου: 25ης Μαρτίου

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

BLOCK 33

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33

Με λεωφορείο: oasth.gr

Γραμμές λεωφορείων: 31

Στάση λεωφορείου: ΣΦΑΓΕΙΑ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

FIX

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 15

Με λεωφορείο: oasth.gr

Αριθμός γραμμής λεωφορείου: 31

Στάση λεωφορείου: ΦΙΞ

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η καλύτερη τοποθεσία για τη διαμονή σας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πολλές επιλογές και είστε κοντά στους κύριους χώρους του φεστιβάλ με λεωφορείο ή ταξί.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, με μακρόχρονη ιστορία που ξεκινάει από το 315 π.Χ. Πρόκειται για μια ζωντανή παραθαλάσσια πόλη, γεμάτη από ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά κατάλοιπα καθώς και πιο πρόσφατα μεταβιομηχανικά κτίρια. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες για την πόλη, με υψηλές θερμοκρασίες και πολλά events, όπως η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης τηs Θεσσαλονίκης και η Διεθνής Έκθεση.

Το REWORKS αποτελεί την ιδανική αφορμή για να ανακαλύψετε κάθε πλευρά της Θεσσαλονίκης, από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης μέχρι το πολυσύχναστο και ζωντανό κέντρο της και προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για διακοπές, με τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, το Άγιο Όρος, τον Όλυμπο και άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες σε κοντινή απόσταση.

Venues

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Reworks Agora, το πολυδύναμο και διαθεματικό φόρουμ του Reworks festival, ανοίγει και φέτος με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία για το Reworks. Συζητήσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολές θα πραγματοποιηθούν και φέτος με στόχο να παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες εξελίξεις πάνω στη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την δημιουργική οικονομία και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή τους στην Ελλάδα. Το Reworks Agora στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος We are Europe, υποδέχεται φέτος το European Lab, το φόρουμ ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, του Nuits Sonores και το Insomnia Festival από το Τρόμσο της Νορβηγίας, τα οποία θα συνεπιμεληθούν με το Reworks Agora μέρος των πάνελ και των προβολών αντίστοιχα. Παράλληλα το Reworks Agora παρουσιάζει την συναυλία του πρωτοποριακού πιανίστα και συνθέτη, Hauschka. Ένας πολυδιάστατος μουσικός ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός για τις συνθέσεις του στο πεδίο του κινηματογράφου, του θεάτρου, και της τέχνης, με αρκετές βραβεύσεις στο ενεργητικό και με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά του για το Όσκαρ Μουσικής για την ταινία “Lion” το 2017. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την πόλη, ευρισκόμενο σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της.
Γενί Χαμάμ - Αίγλη

Γενί Χαμάμ - Αίγλη

Την δεύτερη ημέρα το Reworks θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρότζεκτ για πρώτη φορά τον χώρο του Γενί Χαμάμ – Αίγλη. Η Αίγλη βρίσκεται στο Γενί Χαμάμ, ένα πανέμορφο κτίριο της Οθωμανικής περιόδου. Εικάζεται ότι χτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων, μέχρι τo 1912. Για πολλά χρόνια στο εσωτερικό του χαμάμ λειτουργούσε χειμερινό σινεμά (μέχρι to 1978) και στον κήπο της λειτουργούσε και ο θερινός κινηματογράφος. Σήμερα ως Αίγλη γνωρίζει τη νέα της περίοδο λειτουργώντας όλο τον χρόνο σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία γεγονός που την καθιερώνει ως ένα από τα σημαντικά σημεία της πόλης.
Block33

Block33

Την 3η του ημέρα το Reworks μεταφέρεται και φέτος την νύχτα στον χώρο του Block33, παρουσιάζοντας τους Dixon, Ben Klock, Aleksi Perala, Tijana T ανάμεσα σε πολλά ακόμη διεθνή ονόματα. Ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται το Block33 είναι ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 3 στρεμμάτων στην περιοχή Σφαγεία Θεσσαλονίκης. Η ιστορία του ξεκινάει από το έτος 1907 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί ως βυρσοδεψείο. Η σταδιακή αποβιομηχάνιση της περιοχής, είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή εγκατάλειψη του χώρου. Σήμερα, το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το εργοστάσιο θεωρείται μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς στην Θεσσαλονίκη και οι όποιες επεμβάσεις έχουν στόχο την τμηματική αποκατάσταση του κτιρίου, κυρίως στις εξωτερικές όψεις οι οποίες και θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας.
FIX Complex

FIX Complex

Mια νέα σελίδα ανοίγει για το Reworks και την ιστορία του. Το Reworks εντάσει τον πολυχώρο ΦΙΞ στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ και συγκεκριμένα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Το βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιϊας ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, κατασκευάστηκε το 1892 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα Βρίσκεται στην παλιά βιομηχανική ζώνη της πόλης μεταξύ της οδού 26ης Οκτωβρίου και Τρίτης Προβλήτας και το σύνολο των εγκαταστάσεων του εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα. Η αυξημένη χωρητικότητα του χώρου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις δραστηριότητες του φεστιβάλ που φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο με headliners τους Paul Kalkbrenner, Dixon, Solomun, Ben Klock, Recondite, Ata Kak, Adriatique, Bicep, Motor City Drum Ensemble και Hauschka. Ενα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής παρουσιάζεται και φέτος στο οποίο σύντομα σε αυτά θα προστεθούν πολλά ακόμη ονόματα.
The Met Hotel

The Met Hotel

Την 5η και τελευταία ημέρα του το Reworks όπως κάθε χρόνο αποχαιρετά από το ψηλότερο Rooftop της πόλης. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να απολάυσουμε τον ρετρό και ταυτόχρονα φουτουριστικό πρωτοπόρο της γερμανικής House σκηνής, Motor City Drum Ensemble και τον Pablo Valentino, ιδρυτή της FACES Records, έναν καλλιτέχνη που μαγνητίζει με την τεχνική, τις γνώσεις και το μεγάλο μουσικό εύρος που διαθέτει καθώς και τον Ανδρέα Αθηναίο. Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης στην δυτική πύλη, το The Met Hotel, είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με πληθώρα ανέσεων, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η αγαπημένη ταράτσα του με το μοντέρνο ντεκόρ και την ασύγκριτη θέα που προσφέρει στο λιμάνι της πόλης κι όχι μόνο, είναι το καλύτερο σκηνικό για να κλείσει μαγικά η τελευταία ημέρα του Reworks και να δώσουμε όλοι ραντεβού για την επόμενη χρονιά.