×

Γιάννης Ζουγανέλης

Ηθοποιός/Τραγουδιστής

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες της χώρας. Έχει ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι και τη σύνθεση μουσικής, την υποκριτική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση.

Σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, ύστερα από υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κατέχει και τη θέση του επίτιμου καθηγητή στην συγκεκριμένη σχολή. Έγραψε μουσική για εκατοντάδες θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το έργο του είναι ανεκτίμητης αξίας, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσα από τις ορχηστρικές του συνθέσεις. Στην κατοχή του, υπάρχουν πολλά βραβεία. Το 2011 βραβεύτηκε ως καλύτερος ηθοποιός για το έργο «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη από το κοινό του «Αθηνοραματος», ενώ έχει τιμηθεί από την Unicef και τον OHE για την ευαισθητοποίηση του για τα παιδιά με αναπηρία μέσω του συγγράμματος του «Οι προσωπικότητες δημιουργούνται με την διαφορετικότητα».

Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης που, εκτός από το πλήθος και το εύρος των δημιουργιών του, έχει προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης βασισμένο στην αγάπη για τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του.