×

Δρ Φιόρι Ζαφειροπούλου

Country Coordinator Fashion Revolution

Η Φιόρη είναι ακαδημαϊκός και κοινωνική επιχειρηματίας. Κατέχει βραβευμένο Διδακτορικό στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και Υποψήφια ΜεταΔιδάκτωρ στην Εμπορία Ανθρώπων στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες Nottingham Rights Lab & Ο.Π.Α.

Είναι Συντονίστρια για την Ελλάδα του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution.org και του Φεστιβάλ Raise Your Voice κατά της μοντέρνας δουλείας και της κλιματικής κρίσης. Κεντρική ομιλήτρια την Ημέρα της Γυναίκας Γραφεία ΟΗΕ Ελλάδος’18, και ο κεντρικός χαρακτήρας του ελβετικού ντοκιμαντέρ «One Over Many» της Daphne Bengoa.

Ιδρυτής του Κοινωνικού Εργοστασίου SOFFA.gr που στοχεύει στην αναγέννηση του περιβάλλοντος και την κοινωνική ένταξη γυναικών θυμάτων εμπορίας, Refergon.com πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για πρόσφυγες, αναγέννηση του label ΖΙΤΑ Ελλάς μέσα από την κυκλική οικονομία.

Επελέγη στις 100 TOP Women στην Ελλάδα by Marie Claire International 2019, ομιλήτρια στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας 2020 by Athena40 και BBC news. Ήταν Εκτελεστικός παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής SocialGrowth.ert.gr. Ακαδημαϊκός συντονιστής προγραμμάτων επώασης ευρωπαϊκών κοινοπραξιών εκπαίδευσης. Η έρευνα της έχει δημοσιευτεί σε διεθνή βιβλία και συνέδρια.