×

Σοφία Αβραμοπούλου

PERA Non Profit Organization

Η Σοφία Αβραμοπούλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός και υπεύθυνη διαχείρισης & σχεδιασμού προγραμμάτων στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΠΕΡΑ .

Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου της California, Berkeley με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright, το Ίδρυμα Λεβέντη και το Ίδρυμα Γεροντέλη.

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως αρχιτέκτονας, και στην Ελβετία ως ερευνήτρια σε διεπιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης στον τομέα της αστικής ανάπτυξης & τον σχεδιασμό κοινωνικών υποδομών. ‘

Έχει συμμετάσχει σε έργα σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, φορείς και τοπικές κυβερνήσεις, όπως «το Δωμάτιο της Γειτονιάς», πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το «ReActivate Athens – 101 Ideas», ερευνητικό πρόγραμμα της ομάδας Urban-Think Tank του πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, και σε σειρά έργων στην Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Κολομβία, Τρινιδάδ & Τομπάγκο) σε συνεργασία με την Inter-American Development Bank και τοπικές κυβερνήσεις & φορείς.

Είναι μέλος του δικτύου BMW Foundation Responsible Leaders και του οργανισμού Humanity in Action.