×

Body & Soul w/ François K – Joe Claussell – Danny Krivit

Body & Soul, US
Location
FIX Complex
Floor
Reworks Factory
Time
00.00 - end

Το Reworks  υποδέχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το εμβληματικό πρότζεκτ  Body&SOUL, καλωσορίζοντας τους τρεις θρύλους της Νεοϋορκέζικης house σκηνής, François Kevorkian, Danny Krivit και Joe Clausell.

Το Body&SOUL ιδρύθηκε το 1996 από τους  François K. και John Davis. Το απογευματινό Κυριακάτικο πάρτι στο κλαμπ Vinyl της περιοχής Tribeca στη Νέα Υόρκη, κέρδισε πολύ σύντομα  το σεβασμό του κοινού. Οι τρεις DJ, Danny Krivit, Joaquin ‘Joe’ Claussell και François Κ παρουσίασαν ένα μοναδικό μείγμα οργανικών και πνευματικών χορευτικών ρυθμών και έγιναν οι βασικοί φορείς της Νεοϋορκέζικης house.  Κάθε Κυριακή στο Body&SOUL, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, μέρη, φυλές, σήκωναν τα χέρια τους στον αέρα, τιμώντας την δύναμη που κάθε εβδομάδα, σταθερά, τους ένωνε: τη μουσική!

Πλέον, για λίγες φορές τον χρόνο και μονάχα σε ειδικές περιπτώσεις, ενώνονται για ένα τριπλό b2b με διάρκεια όλη την νύχτα, ταξιδεύοντας το κοινό σε όλη την ιστορία της house, με περάσματα από ’70s ντίσκο και την πρώιμη house των ’80s & ’90s μέχρι την house του σήμερα. Η φετινή τους επίσκεψη στο Reworks αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία του φεστιβάλ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του.

 

Francois K.

Αν υπήρχε ποτέ κάποιος DJ/παραγωγός/ μηχανικός που αξίζει μονόγραμμα, είναι πιθανώς ο François K.

Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1975, τα εμπνευσμένα disco edits & medleys, του πρόσφεραν μια δουλειά στο A&R κομμάτι της Prelude, όπου βοήθησε στο να καθοριστεί η dance μουσική. Σαν DJ, εξακολούθησε να δουλεύει σε clubs οπως τα Studio 54, The Loft, και το Paradise Garage. Στα μέσα της δεκαετίας του 80’ ο François K είχε γίνει ένα περιζήτητο χέρι στα στούντιο  (οι Yazoo, U2, the Cure, Diana Ross, Kraftwerk και Depeche Mode, το επιβεβαιώνουν).  Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Prelude, ο Kevorkian βοήθησε στον ορισμό της dance μουσικής αισθητικής.

Στην παρούσα φάση, έχει ρεμιξάρει πάνω από 1000 δίσκους και ήταν αυτός που μίξαρε τον δίσκο των Kraftwerk «Electric Cafe» (1986) και το αριστουργηματικό  «Violator» των Depeche Mode. Δεν κουράζεται ποτέ να αγοράζει νέα και αξιόλογη μουσική, ενώ τρέχει την ανεξάρτητη δισκογραφική του εταιρεία Wave, ρεμιξάροντας καλλιτέχνες και παίζοντας σε κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Το πάθος δεν γερνά ποτέ.

Danny Krivit

Η 45χρονη καριέρα του Danny Krivit ως DJ είναι συνειφασμένη με την ίδια την εξέλιξη της dance μουσικής. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 60’, με γονείς μουσικούς της jazz, ο  Danny Krivit ήταν από πάντα αναμεμειγμένος με τη μουσική. Η αρχή έγινε όταν τον τοποθέτησαν ως  βασικό DJ στο “Ones” club, στα μέσα της δεκαετίας του 70’.

Από τότε ακολούθησαν πολλοί χώροι όπως το Roxy, σπίτι μερικών από τους καλύτερους hip-hop djs της εποχής, όπως ο Grandmaster Flash και ο Afrika Bambaataa. Αυτή τη στιγμή, ο Danny είναι ένας από τους αγαπημένους των club σε όλο τον κόσμο, όπου μιξάρει house με soul, hip hop με funk κάνοντας το με έναν εκπαιδευτικό και ελκυστικό τρόπο.  Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι βρίσκεται  πίσω από πολλές συλλογές όπως το 718 Session (2009) στη Nervous Records, 15 Years Of Body And Soul (2011) στο Ministry of Sound και τέλος στο Philly’s Groove (2011). Στα μέσα της δεκαετίας του 80’ , ο Danny άρχισε να δημιουργεί κομμάτια με συμμετοχές θρύλων, όπως ο James Brown και η  Gloria Gaynor.

Η ιστορία του είναι εγγενώς συνδεδεμένη με αυτή της house μουσικής, ενώ τα χρόνια της εμπειρίας του και της συμβολής του στη μουσική, τον καθιστούν έναν ζωντανό  θρύλο.

 

Joe Clausell

Το 1996 ο Joe Clausell εγκαινίασε το παγκόσμιο house label του με όνομα Spiritual Life Music και περίπου το ίδιο διάστημα έζησε τη γέννηση της  Ibadan Records μαζί με τον Jerome Sydenham.

Μεγάλοι καλλιτέχνες και δισκογραφικά label τον αναζήτησαν για συνεργασίες και remix, όπως οι Femi Kuti, Herbie Hancock, Beth Orton, Steward Mathewman (Sade), Cassandra Wilson, Diana Ross, ο Manuel Göttschin και πολλοί άλλοι. Την τελευταία δεκαετία ο Joe παίζει μουσική σε όλο τον κόσμο, αλλά η μεγάλη ζήτηση που έχει σαν παραγωγός και remixer είναι τα στοιχεία που τον κρατούν στο επίκεντρο της παγκόσμιας σκηνής.

Για τους ανθρώπους που θέλουν μια βαθύτερη μουσική αναζήτηση, οι εμφανίσεις  του Joe είναι μια σπάνια ευκαιρία.