Shopping Cart
- No products in the cart.
Subtotal:
0.00 €
Ο Hawk είναι Έλληνας μουσικός καλλιτέχνης και ιδρυτικό μέλος του ραπ σχήματος Above The Hood. Έχει κάνει πολλές επιτυχίες με κομμάτια όπως το Caliente, το Celine, το Deja vu και ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά άλμπουμ σε συνεργασία με τον Light με όνομα “Supernova”. Επίσης τον προηγούμενο χρόνο κυκλοφόρησε τον ατομικό του δίσκο Liberta και σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με όνομα 5D.Αυτή τη στιγμή είναι από τους λίγους τετραπλά διαμαντένιους καλλιτέχνες στην Ελλάδα (με τα τραγούδια Caliente, Xiliometra, Voodoo και Celine).
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κατερίνη της Βορείου Ελλάδας, ηχογραφώντας και κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ (mixtape) με τίτλο Ανώτερο Κλιμάκιο σε συνεργασία με τον τότε παραγωγό και συνεργάτη του Jester. Στα 23 του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει μουσική τεχνολογία.
Παράλληλα ξεκίνησε να επεξεργάζεται την ιδέα για την δημιουργία μιας καλλιτεχνικής κολλεκτιβας από όλη την Ελλάδα. Έτσι δημιουργήθηκε και η ομάδα των Above The Hood μαζί με τους Long3, Spine, Pepe Frantik, Smuggler, Baghdad και Sapranov η οποία και ήρθε γρήγορα στο προσκήνιο το καλοκαίρι του 2016 με την κυκλοφορία του ανεξάρτητου digital single «Εδώ είναι Ελλάδα».
Ο Γιώργος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 2006, προτού συνεχίσει με το μεταπτυχιακό του (MSc) στη Βιοϊατρική Μηχανική στο KU Leuven και μετέπειτα με το διδακτορικό (Ph.D.) του στην Επιστήμη των Υπολογιστών και στην Ιατρική Εικόνα στο University College London (UCL).
Επί του παρόντος, ο Γιώργος δουλεύει ως Επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης με εφαρμογές στην Ιατρική του UCL και ως επικεφαλής μηχανικής μάθησης για το Instashop, ενώ κατέχει επίσης τη θέση του επίτιμου ερευνητή στο Moorflelds Eye Hospital του Λονδίνου.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου είναι δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός. Έχει εργαστεί στο BBC World Service και σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως στην εφημερίδα Guardian.
Ως ανταποκριτής έχει εργαστεί στο Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, τη Γενεύη, το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη και έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε δεκάδες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής.
Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: Πώς τις εντοπίζουμε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.
Η Ιωάννα Κωσταρέλλα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Έχει κάνει σπουδές στη δημοσιογραφία και στην επικοινωνία στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, στην ανάδειξη του ρόλου της δημοσιογραφίας για την ανάπτυξη και την κοινωνική αλλαγή, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τις αλλαγές που επιφέρουν οι τεχνολογίες της επικοινωνίας στην αίθουσα σύνταξης.
Συμμετέχει, ως επικεφαλής ή μέλος ομάδας, σε πολλά ερευνητικά προγράμματα (Erasmus+, ΕΛΙΔΕΚ κλπ). Δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου (Journalism, Digital Journalism, Media and Journalism). Αρθρογραφεί τακτικά στον πανελλήνιο και τοπικό τύπο.
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, όπου έκανε το διδακτορικό του στην Οικολογία. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην περιβαλλοντική έρευνα, αλλά προτίμησε τελικά τη δημόσια εκπαίδευση. Συμμετέχει σε κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης, με έμφαση στο αντιρατσιστικό και -τελευταία- στο δημοτικό κίνημα. Ακόμα περισσότερο όμως αγαπά το ερασιτεχνικό θέατρο.
Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί στον χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης για 4 χρόνια.
Πλέον, εργάζεται στην περιβαλλοντική οργάνωση iSea όπου συντονίζει προγράμματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την εμπλοκή διαφορετικών ομάδων στην περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Τα κύρια της ενδιαφέροντα της σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των πολιτών πάνω σε διαφορετικές περιβαλλοντικές θεματικές.
Όραμα της αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης των ανθρώπων με το περιβάλλον.
Η Αλεξία Τζιώνα είναι δημοσιογράφος και εργάζεται επί σειρά ετών στην ΕΡΤ3. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος και επιστήμης. Παρουσίαζε την εκπομπή Ο3 με θέματα για την κλιματική αλλαγή, την «πράσινη» ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας στον κόμβο καινοτομίας OK!Thess αλλά και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» του ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Α.Π.Θ, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Παραγωγή Ντοκιμαντέρ» από το Salford University και στη «Δημοσιογραφία & τα Nέα Μέσα» από το Α.Π.Θ. Είναι μητέρα δυο παιδιών και προσπαθεί να τους εντρυφήσει την αγάπη της για τη φύση και τον κινηματογράφο.
Η Ελισάβετ είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ’’Υποατομική και Τεχνολογικές Εφαρμογές’’ του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ.
Είναι μέλος του κινήματος Fridays for Fututre Thessaloniki, συμμετεχει στην οργανωτική ομάδα σχεδιασμού του 2ου περιβαλλοντικού camp, ενώ βρίσκεται κοντά με διάφορες ομάδες και συλλογικότητες της πόλης. Επίσης, ήταν στην ομάδα οργάνωσης της συναυλίας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.
Έχει πάρει μέρος σε ακτιβιστικές δράσεις της Greenpeace, ενώ έχει συμμετάσχει σε περιβαλλοντικά camp στην Πολωνία(Greenpeace & European Changemakers), την Ιταλία(CJA), την Κόρινθο(Greenpeace), τον Νέσσωνα, αλλά και σε virtual camp με την WWF.
Δημοσιογράφος με 23 χρόνια εμπειρίας, κυρίως σε εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Από το 2007 εργάζεται στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συνεργάζεται με το site ερευνητικής δημοσιογραφίας www.insidestory.gr Συνεργάστηκε με την ΕΡΤ3, την TV100, τον Αmagi, το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ.α. Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα στο ΑΠΘ.
H Αλεξία Καλαϊτζή είναι δημοσιογράφος, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Καλύπτει θέματα επικαιρότητας, με έμφαση σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα για ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Συνεργάζεται με την ΕΡΤ και την Καθημερινή ενώ ρεπορτάζ της έχουν δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στη Deutsche Welle, τον Guardian, το Al Jazeera και το VICΕ.
Έχει συμμετάσχει σε διασυνοριακά προγράμματα ερευνητικής δημοσιογραφίας ενώ το 2021 επιλέχθηκε ως υπότροφος στο Fellowship for Journalistic Excellence του Βαλκανικού Δικτύου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (BIRN). Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα την πολιτική και την οικονομία στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2019 εκπαιδεύτηκε στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, παρακολουθώντας το Journalism Video Workshop, του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Η Μαρίνα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τρέφει ειδικό
ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά δρώμενα. Όπως λέει η ίδια. λόγω των διαφόρων θέσεων στις οποίες έχει εργαστεί, θεωρεί πως είναι ένα άτομο ικανό να εργαστεί σκληρά, διαθέτει δεξιότητες επικοινωνίας, οργάνωσης και ομαδικότητας και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες.
Tον Εndlec, η Techno τον κέρδισε από πολύ νωρίς, όταν σε μικρή ηλικία άκουσε για πρώτη φορά τα φουτουριστικά μουσικά μανιφέστα που εξέπεμπαν οι Underground Resistance απο το Detroit και επηρεασμένος άρχισε να συλλέγει δίσκους, να μιξάρει μανιωδώς και να πειραματίζεται με synthesizers, sequencers και ήχους.
Κυκλοφορώντας μουσική σε εταιρείες του εξωτερικού από το 2014, o Endlec άρχισε να γίνεται γνωστός στην διεθνή Techno σκηνή όταν υπέγραψε το πρώτο του Ep με την Ολλανδική εταιρεία Mord Records. Με επιρροές από την ευρωπαϊκή Techno της δεκαετίας του 90’ και τον ήχο των πρωτοπόρων του Detroit, όπως ο Jeff Mills και ο Robert Hood, παρέδωσε έναν δίσκο ασυγκράτητης ενέργειας, σύγχρονο, ωμό και χωρίς κανέναν συμβιβασμό.
Με τα παραγωγικά skills του να εξελίσσονται ασταμάτητα αλλά και τα δυναμικά dj set & live act του να προκαλούν “σοβαρή ζημιά” στα dance floor, οι κυκλοφορίες του γίνονται sold out αμέσως & έχει γίνει main guest σε clubs και gig spaces ανά τον κόσμο όπως το Tresor Berlin, Kompass, Razzmatazz, RSO, Corsica Studios, Ribbon κ.α.
Ο Παντελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπεύθυνος επικοινωνίας του επετειακού TEDxUniversityofMacedonia 2023.
Ενδιαφέροντα του αποτελούν ο εθελοντισμός η κοινωνική προσφορά και οι διεθνείς σχέσεις. Έχει ασχοληθεί στα πλαίσια των σπουδών του με αρκετούς διεθνής οργανισμούς ενώ έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη. Τον παθιάζουν η προώθηση , η επικοινωνία, η διαπραγμάτευση και η επιχειρηματικότητα.
Η ενασχόληση του με τον εθελοντισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία γεγονός που τον έκανε να καταλάβει πολύ γρήγορα τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από αυτόν. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής.
Ο Βαγγέλης είναι Clinic Manager στη Seneca Medical Group, στην Θεσσαλονίκη. Σπόυδασε στο τμήμα Εφαρμοσμένη Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ξεκίνησε την εργασιακή του διαδρομή από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να απασχοληθεί στη συνέχεια σε εταιρείες συνεδρίων και εκδηλώσεων της πόλης. Πολύ σύντομα ήρθε η γνωριμία με την TED κοινότητα και η συμμετοχή του στο TEDxThessaloniki, ήδη από το 2011. Η προοπτική για κάτι τόσο καινοτόμο και εξωστρεφές τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του και μέσα στην δεκαετία που ακολούθησε η ενεργή ενασχόλησή του με την διεύθυνση παραγωγής της διοργάνωσης βοήθησε στην συνδιαμόρφωση της TED κοινότητας σε τοπικό επίπεδο. Από το 2020, ο Βαγγέλης είναι co-organiser και co-curator του TEDxThessaloniki. Αγαπάει την ισιτιοπλΐα, τα ταξίδια, τη μουσική, τον υδατάνθρακα και τα ανίψια του!
O Νάσος Κόκκινος ζει στην Θεσσαλονίκη και είναι φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Marketing enthusiast, ανήσυχος χαρακτήρας και ενεργό μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως event organizer στο TEDxAUTH. Κίνητρο αυτής της συμμετοχής στην TEDx κοινότητα, είναι το ενδιαφέρον του για το στόχο κάθε TEDx event, να ακουστούν ιδέες που αξίζει να διαθοδούν. Επιπλέον οι wow – factors μιας τέτοιου τύπου διοργάνωσης όπως η συνολική TED εμπειρία πέραν των ομιλιών, καθώς και η γενικότερη αισθητική που υπάρχει σε ένα TEDx, είναι κάτι που τον εξίταρε από την πρώτη στιγμή να ασχοληθεί, και να ανακαλύψει πως αυτοί μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο. Έως τώρα, έχει αναλάβει τις θέσεις του Production Manager και του Curator της διοργάνωσης.
Nasos Kokkinos lives in Thessaloniki and is a student in the Mathematics department of Aristotle University of Thessaloniki. He is a marketing enthusiast, a restless character, and an active member of the university community and beyond. In recent years, he has participated as an event organizer in TEDxAUTH. His motivation for participating in the TEDx community is his interest in the goal of every TEDx event, to discover and share ideas worth speading. In addition, the wow-factors of such an event, such as the overall TED experience beyond the talks, as well as the general aesthetic that exists in a TEDx event, is something that motivated him to get involved and discover how they can evolve even more from the very first moment. So far, he has taken on the positions of Production Manager and Curator of the event.
Ο Γιάννης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάρκετινγκ και είναι συνιδρυτής και curator του TEDxPatras από το 2014. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Επιστήμη της Επικοινωνίας, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και το Brand Management. Έχει αναπτύξει ικανότητες στο project planning, marketing strategy και community managemet.
Ο Γιάννης υπηρετεί ως Executive Director το Patras Science Festival με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ της επιστήμης και του ευρύτερου κοινού συμβάλλοντας παράλληλα στη διάδοση νέων επιστημονικών ερευνών. Ο Γιάννης συμμετέχει ενεργά στον εθελοντισμό και σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την επικοινωνία καινοτόμων ιδεών και επιστημών.
Giannis is a marketing professional and the Curator and Co-Founder of TEDxPatras since 201_. He has extensive experience in various projects on research development, science communication, marketing management, and talent development. Giannis has worked in the private sector in Education, Retail, and Media as a marketing partner. He has organized and supported events, workshops, trainings, and bootcamps with over 100 events in Greece and Europe and more than 30 large-scale conferences. Giannis specializes in Digital Marketing, Social Media Management, Branding Management, Employer Branding, and Talent Acquisition. He earned an MSc degree in Marketing and Communication from the Athens University of Economics & Business and a BSc in Business Administration from the University of Patras. His research interests include Talent Marketing and Brand Management. Giannis is actively engaged in volunteering and participates in initiatives to communicate innovative ideas and science. He also enjoys playing the piano and composing music.