Skip to main content

Τι συνέβη στο reworks agora 2024: Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική και ιδέες

Η ΝΟΝ πραγματοποίησε για 9η φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης το reworks agora. Το διαθεματικό φόρουμ συζητήσεων, ομιλιών και παρουσιάσεων με διεθνή απήχηση που στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα κοινωνίας, δημοκρατίας, πολιτισμού, τεχνολογίας και περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει ο Αναστάσιος Διόλατζης, καλλιτεχνικός διευθυντής του reworks, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την διαρκή εξέλιξη του θεσμού. Για πρώτη φορά το reworks agora διήρκησε 3 ημέρες. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε καθώς οι πλημμυρισμένοι από κόσμο χώροι, μας γέμισαν ικανοποίηση αλλά και μας έδωσαν το μήνυμα να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.”

Το τριήμερο πρόγραμμα δράσεων του πρώτου φεστιβαλικού συνεδρίου ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα διεξήχθη σε 2 χώρους πολιτισμού και περιελάμβανε 5 πάνελ συζήτησης, 21 ομιλητές και 10 καλλιτέχνες, φέρνοντας πιο κοντά περισσότερους από 12.000 reworkers.

 

 

Στις 31 Μαΐου 2024, άνοιξε η αυλαία του reworks agora με τα dj sets των Myrophora, ISON και ARGY να ξεσηκώνουν όσες και όσους παρευρέθηκαν στο εμβληματικό Κυβερνείο (Βασιλικό Παλάτι) στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις πολιτισμού και τα νέα μουσικά ερεθίσματα που παρουσιάστηκαν έδωσαν τη σκυτάλη στις δράσεις για προοδευτική σκέψη και αναστοχασμό.

Η δεύτερη μέρα του reworks agora, στη 1 Ιουνίου 2024, περιελάμβανε τη διεξαγωγή 5 πάνελ συζήτησης με προσκεκλημένους μεταξύ άλλων τους Κωνσταντίνο Φίλη, Στρατή Αγγελή, Αναστασία Καρυπίδου, Αναστάσιο Κουτσογιάννη, Πάνο Χαρίτο, Γιάννη Σαρακατσάνη, Αποστόλη Παπαδημητρίου, Φώφη Τσεσμελή, Εύα Κουσιοπούλου, Μάκη Παπασημακόπουλο και Μπάνε Πρέλεβιτς. Όπως αναφέρει ο Κοσμάς Παναγιωτίδης, υπεύθυνος προγράμματος του συνεδριακού σκέλους του reworks agora, “Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο σχεδιασμού καταφέραμε να πετύχουμε έναν απο τους διαχρονικότερους και πιο σημαντικούς στόχους μας. Να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και συνεργασίας για την κατανόηση και ερμηνεία μιας ευρείας γκάμας ζητημάτων, φέρνοντας πιο κοντά πολίτες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα.” Μέσα από τα πάνελ συζήτησης προκλήθηκε ο διάλογος μεταξύ κοινού και ομιλητών/τριών δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την αναζήτηση της τέλειας (αν)ισορροπίας γύρω από ζητήματα παραπληροφόρησης, οπαδικής βίας, συμπεριληπτικότητας, λογοκρισίας στη σάτιρα και γεωπολιτικών αλλαγών ως αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων. Μετά τις συζητήσεις ακολούθησαν τα διαπεραστικά dj sets των AGAPE, French beach, Cormac, Tijana T, ISON και Unickue στα δύο μουσικά stages που στήθηκαν μέσα και έξω από τον πολυχώρο του Ypsilon.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, έκλεισε με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των MOMERY και ένα dj set 4 ωρών από τους ADRIATIQUE. 

Όπως αναφέρει ο Αναστάσιος Διόλατζης, καλλιτεχνικός διευθυντής του reworks, “Έπειτα από 3 ημέρες και νύχτες γεμάτες ιδέες, απόψεις και μουσική, η ομάδα του reworks agora σας ευχαριστεί όλες και όλους για τη συμβολή σας σε ένα ακόμη πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορία του θεσμού. Η προσδοκία μας είναι να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε ακόμη περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα πνευματικά και μουσικά ερεθίσματα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το reworks festival, στις 18-22 του Σεπτέμβρη.”

Shopping Cart
  • No products in the cart.
0